x

RSS Newsfeeds

See all RSS Newsfeeds

Global Regions

Europe ( XML Feed )

May 12, 2016 5:59 PM ET

Archived: Popvenstre: En festival med politikk og kultur – Hjelp oss å bringe festivalfølelsen inn i kampen for solidaritet og rettferdighet

iCrowdNewswire - May 12, 2016

Popvenstre: En festival med politikk og kultur

Hjelp oss å bringe festivalfølelsen inn i kampen for solidaritet og rettferdighet.

 

 

Popvenstre: En festival med politikk og kultur

Sosiale bevegelser trenger kulturelle uttrykk for å vinne fram, og venstresiden har lange tradisjoner for å knytte politikk og kultur sammen. De siste årene har denne tradisjonen blitt forsømt og en kan få følelsen av at politikk bare foregår i lukkede møterom.

Samtidig blåser en venstrevind over Europa og den er båret fram av engasjement nedenfra. I mange europeiske land samles titusener til festivaler arrangert av partier og bevegelser på venstresida. Lørdag 27. august vil vi bringe denne bevegelsen til Oslo. Vi vil fylle Kubaparken med alle som mener verden trenger mindre egoisme og mer rettferdighet.

Nå trenger vi din hjelp.

 

 

Tenk deg en slags blanding mellom Roskilde og politisk konferanse…

Initiativtaker til Popvenstre er partiet Rødt. Tanken bak er kort sagt at vi ønsker å bidra til en mer utadvendt venstreside. Vi tror mange opplever politiske partier som lukkede. Derfor vil vi lage et sted hvor du ikke trenger å være frelst for å dukke opp. Det holder å være nysgjerrig. Et sted som senker terskelen inn på venstresida. 

Under festivalen vil du kunne oppleve debatter, seminarer, bokbad, øltelt, konserter, kulturinnslag, barneprogram, god mat og drikke. Du får dessuten en unik mulighet til å bli kjent med likesinnede fra hele landet.

Mye er allerede klart

Popvenstre-programmet kan allerede nå skilte med noen av de største stjernene på den radikale venstresida: Bhaskar Sunkara (redaktør i amerikanske Jacobin Magazine), Catarina Principe (Bloco de Esquerda i Portugal), Pablo Bustinduy(Podemos i Spania) og Kajsa Ekis Ekman (journalist og forfatter).

På kulturfronten kan vi friste med konsert med Albert og Elise som spiller Hoola Bandoola på norsk.  Ikke minst gleder vi oss til å høre artist Moddi fortelle om sin siste plate med forbudte sanger fra hele verden.

I tillegg blir det debatter, seminarer, bokbad, øltelt, konserter, kulturinnslag, barneprogram, mat og drikke og en unik mulighet til å bli kjent med venstreradikale fra hele landet.

Kjøp Solidaritetspass

Å lage festival er dyrt. Nesten alt koster penger, selv når man baserer seg på frivillig innsats. Vi jobber fortsatt med å utvikle festivalprogrammet, og for at det skal bli best mulig trenger vi din støtte.

Du bestemmer selv hvor mye du vil bidra med, alle beløp hjelper! Gir du over 33 $ får du et Solidaritetspass. Da har du inngangsbilletten i orden, og du bidrar samtidig til å finansiere festivalen. Alle som kjøper Solidaritetspass vil få litt ekstra oppmerksomhet under festivalen. Vi vil vise fram og skryte av alle som turte å tro på Popvenstre fra starten av.

Siden Popvenstre fortsatt “blir til mens vi går” er ikke alle fordelene ved Solidaritetspassene klare, så her vil det komme oppdateringer!

Gi litt ekstra – få litt ekstra

I lista over ‘perks’ til høyre ser du en oversikt over premier du kan få for ulike bidrag. Disse kan plukkes opp i infoboden under festivalen. Du kan selvsagt også gi penger uten å velge en perk. Pengene vi samler inn vil blant annet gå til:

 • Flere internasjonale gjester (Du blir smartere)
 • Større scene med bedre lyd (Du blir gladere)
 • Annonsering (Du hjelper oss å nå alle som burde komme på Popvenstre, men som ikke har hørt om det enda)

Andre utgifter:

 • Reiseutgifter til gjester fra utlandet
 • Lydutstyr og tekniske fasiliteter
 • Telt og sitteplasser
 • Honorarer til artistene som skal opptre
 • Sikkerhet

 

Hva går pengene ikke til? First House, lønnsøkning til festivalledelsen, valgkampen til Donald Trump.

Hva om vi ikke når innsamlingsmålet?

Da blir festivalen dårligere. Nøyaktig hvor mye er litt vanskelig å si, men vi har gjort et forsøk:

Når vi målet, vil festivalscenen se omtrent sånn ut:

Om vi IKKE når målet, derimot, vil scenen se omtrent sånn ut:

Sånn cirka.

Andre måter å bidra på

Popvenstre lykkes ikke uten hjelp fra grasrota. Derfor er det mange måter du kan bidra på. Vi trenger økonomisk drahjelp, men også hjelp til å gjøre festivalen kjent, særlig utenfor Oslo. Kanskje du vil sette opp buss fra din hjemby?

 • Meld deg som frivillig under festivalen: Send oss en epost på popvenstre@roedt.no
 • Meld deg til å henge opp plakater i ukene før festivalen: Send oss en epost på popvenstre@roedt.no
 • Invitér dine venner og kjente til Facebook-arrangementet
 • Vipps oss et valgfritt beløp på Vipps-nummer 10303.

 

Find This Campaign On
Contact Information:

Brage Aronsen

View Related News >